Resmål

Här får du en lista med traktoranknutna resmål, oftast museer av olika slag. Listan är långt ifrån komplett, så om du känner till något bra ställe, hör av dig till webmaster! Skicka gärna med GPS-koordinater också, om din traktor är utrustad med denna tekniska nymodighet…

GoogleMaps_icon_sml Karta över resmålen


Vadstena_MCtraktormuseum_logo

3 km N om Vadstena

Vadstena MC & Traktormuseum byggdes 1985 och öppnades 1986, då vi förfogade över 384 kvm. Samlingarna i museet växte fort och ytan blev snart för trång och byggdes därför ut 1991 till 768 kvm. Sommaren 2007 var det dags igen att uppföra ytterligare en byggnad men 384 kvm. golvyta. Den senaste tillbyggnaden innehåller enbart traktorer. Den ”gamla” delar traktorer, stationsnära motorer, tändkulor, mopeder, motorcyklar och olika tävlingsmotorcyklar (speedway, motorcross mfl.) på utrymmet”


Norra Öna traktormuseum

Viby Karta

Res tillbaka i tiden! Veterantraktorer och gamla ting, kaffeservering.
Ring för vidare information. Börje Fahlström 0582-71030


Fergusonklubben_logo Grållemuseet GoogleMaps_icon_sml

Svenska Fergusonklubben Grålle, Ringarum. Öppettider efter överenskommelse med styrelsen/kansliet


Sarestad_1

Grästorp Karta

Västsveriges största samling av jordbruksmaskiner och redskap från 1700-tal fram till nutid på över 2500 kvm utställningsyta. Massor av traktorer…

Sarestad_2


Rubens_logo  Rubens Maskinhistoriska samlingar

Götene Karta

”Samlingarna består till huvuddelen av kraftproducerande maskiner av typen ångmaskiner eller explosionsmotorer av olika slag. Därtill har anslutits kompletterande arbetsmaskiner och arbetsfordon. Veterantraktorer och olika vägmaskiner. En rad olika typer av arbetsmaskiner och redskap är andra delar som breddar och kompletterar denna Skandinaviens kanske största samling av maskinhistoria. Samlingarnas innehåll har sin tyngd förlagd på tidsperioden 1860-1950.”


Munktellmuseet1 Munktellmuseet

Eskilstuna Karta

BM-traktorernas hemstad…


JohnDeere1

 John Deere Collectors Center GoogleMaps_icon_sml

Moline, Illinois, USA

John Deeres hemort på jorden. Museet ligger alldeles intill huvudkontoret och innehåller ett stort antal traktorer. Alla gröngula – måleriverkstaden behöver inte så många olika färger. Intill finns försäljning av moderna maskiner och en jättelik shop.

JohnDeere2